En aquesta primera pàgina penjarem vídeos i enllaços relacionats amb els temes que anirem donant. Es poden fer aportacions!

El món segons les històries d'Heròdot i la geografia d'Eratòstenes

 Llibres de lectura relacionats amb l'assignatura

 
El primer llibre que us recomane és la Breu història del món d'Ernst Gombrich. D'ell parlarem a classe. Possiblement penseu que és massa gros, però el podeu anar llegint poc a poc.

El segon llibre és de l'arqueòleg, prehistoriador, antropòleg, geòleg i paleontòleg Eudald Carbonell. El llibre és L'aventura de la vida. Us passe un enllaç amb una ressenya sobre aquesta obra. En ella hi ha un enllaç on podeu llegir les primeres pàgines d'aquest llibre. És possible que us semble infantil, tanmateix, el que conta es molt interessant.

El tercer llibre és  L'esperit de l'àguila de Joan Torró. D'aquesta novel·la ens diu Manel Alonso: "L’esperit de l’àguila és un llibre que conté alguns missatges entre línies molt interessants que li donen un valor afegit en aquest temps de desencant i crisi en el qual estem immersos, missatges que ens diuen que a pesar de les circumstàncies adverses podem, si volem, tirar endavant, només cal treballar amb intel·ligència, no deixar-se dur per la por, saber escoltar, saber veure i estar disposats a aprendre dels altres".

Un llibre més: La colina de Edeta de l'autora Concha López Narváez. Al segle III a. de C., moment en què els pobles ibers han d'enfrontar-se a cartaginesos i romans, una història d'amistat entre tres joves ens recorda la importància de les relacions interculturals i de la no discriminació per qüestions de raça, sexe o religió.

I no ens oblidem dels magnífics còmics d'Astèrix i Obèlix.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog